Černobíle kontrastní knihy

web_text_urcite jste uz slyseli...

 ...miminka po narození vidí jen na 30-50 cm. Vidí v podstatě jenom tvář své maminky, resp. dokážou rozeznat její rysy. Je to z důvodů, že miminka rozlišují jenom kontrastní barvy (černou a bílou). Než se dítě narodí, může rozeznat rozdíl mezi světlem a tmou. Při narození se zrak dítěte stále vyvíjí. Oči dětí se ještě nenaučili, jak spolupracovat, to bude v příštích několika měsících.

Vnímání barev dítěte je také omezeno při narození. Ačkoli existují různé důkazy o tom, které barvy dítě může vidět, existuje široká shoda, že děti nejprve vidí bílou, černou a odstíny šedé. Existují důkazy také o tom, že červená je jednou z prvních barev, které dítě uvidí, a kontrast s černobílými umožňuje dětem snadnější detekci. 

Podle výzkumu se ukázalo, že pokud po dobu jednoho týdne tři minuty denně ukazujete kontrastní černobílé obrazy, jejich schopnost zaměřit obraz se zvýši z 10 na 90 sekund. A to stimuluje růst mozku. Děti, které jsou stimulovány kontrastními obrazy, mají lepší předpoklady k dobrým studijním výsledkům. A to proto, že při delším období soustředění se v mozku vytvářejí nová nervová spojení. A tak si můžete být jisti, že vizuální stimulace vašeho dítěte se v budoucnu zúročí.

 

web_text_a proto jsou kontrssatni knihy genialni

 

Černobílé hračky pomáhají rozvíjet zrakové funkce dítěte, podporují vnímavost a povzbuzují touhu objevovat a zkoumat. Je důležité abychom se zaměřili i na správní výběr prvních hraček. 

První hračky vašeho dítěte by měly poskytovat především vizuální podněty. Černobílé hračky jsou ideální pomůckou jak podnítit vnímaní vašeho miminka. Stačí když obklopíte své miminko kontrastními hračkami, může to být černobílé knihy, karty, chrastítka, deky nebo kolotoč... a tak budete mít jistotu, že dostatečně stimulujete mozek již od prvních dnů života vašeho dítěte.

kniha 7

Ještě stále váháte, co pořídit svému miminku? Černobílá kontrastní knihy "Farm Animals" od BabyBond jsou tou správnou volbou. Jsou navrženy pro rozvíjení zraku miminek. Skvělou výhodou knížek je také možnost vyprávění zábavných příběhů. Kniha obsahuje 14 stran černobílých obrázku se zvířátky z farmy. Dítě nejen zaujmou ale podpoří jeho samotný vývoj. Vyprávějte svému děťátku příběhy o zvířátkách z farmy, ukrytých na stránkách knížky!