Pár tipů jak strávit pohodový Den dětí

Den děti je tady! Je čas s dětmi strávit pohodový den plný zábavy a smíchu. Udělejte dětem radost a naplánujte jim program, který si společně užijete. A když si nevíte rady jak a kde strávit svátek dětí, tak my jsme si pro Vás připravili pár tipů:

 

Piknik v parku

Do parku se s dětmi můžete vybrat kdykoliv a když si sbalíte nějaké dobroty tak děti budou mít určitě radost. Aby se děti nenudili vymyslete jim nějakou zábavu podle věku dítěte. Můžete si kopat míč, hrát na honěnou, nebo si zaházet talíř.

 

Návštěva zoo / zooparku

Děti (malé i velké) milují zvířata. Navštivte místní zoo, nebo zoopark a mrkněte jak žijí koníky, nebo ovečky. Když to spojíte s procházkou po lese budete mít o zábavu postaráno.

 

Cesta vláčkem

Pro milovníky vláčku naplánujte cestu vlakem například někam do přírody. Děti budou mít zážitek a velkou radost. Pokud chcete dětem cestu okořenit, připravte jim na papír obrázky věcí, které můžete cestou vlakem vidět (hrad, řeku, tunel…), děti tak budou muset zaškrtávat co už viděli.

 

Zmrzlina, nebo dortíček

To, že děti milují všechno sladké to je asi každému jasné. Ale sladké také rádi dospělí. Vemte děti na oblíbenou zmrzku, nebo dort. Pochutnáte si vy ale i Vaše ratolesti a život bude o něco sladší. ALE POZOR! Nadměrná konzumace cukru u dětí může způsobit hyperaktivitu :) proto je dobré to spojit s návštěvou hřiště, kde by se děti mohli následně rovno vyběhat a vyřádit.

 

Dětské hřiště, sportoviště, zábavní parky nebo herničky

Děti rádi běhají, skáčou, houpou se, nebo se jen tak hrají v písku s hračkami. Navštivte vaše oblíbené hřiště, nebo herničku. Nebo naopak zkuste něco nového a vyzkoušejte novou herničku, sportoviště. Děti se určitě to určitě užijou.

 

Dětský program, veletrhy, akce

V každém městě se konají různé akce a programy pro děti. To vám určitě zajistí zajímavý program pro vás i vaše děti. Níže jsme pro Vás vypsali pár tipů, kam zajít s dětmi v Praze:

Den dětí Hrdinové na Karlínském náměstí
Kdy: 30.5.2020 od 10.00 do 15.00
Kde: Karlínské náměstí
Info: U příležitosti oslav Mezinárodního dne dětí se děti seznámí s hrdiny komixů i s hrdiny dnešních dní. Připravena jsou zábavná stanoviště, pohádka, skákací hrad a foto koutek. Rodiče mohou nakoupit na farmářských trzích za poslechu kapely akustickou folkovou kapelu Elias and The Shepherds.
Web: www.ddmpraha.cz


Den dětí ve Stanici přírodovědců
Kdy: 30. 5. 2020
Kde: Drtinova 1a, Praha 5 - Smíchov
Info: Přestože je areál Stanice přírodovědců uzavřen, 30.5. 2020 se ve venkovním areálu bude konat oslava Dne dětí se zábavným programem. Vstupné je zdarma.
FB: https://www.facebook.com/Staniceprirodovedcu/


Den dětí v Dolních Počernicích
Kdy: 5.6.2020 a 6.6. 2020 od 13.00 do 17.00
Kde: Dolní Počernice, v prostoru mezi Info centrem a knihovnou
Info: Dětský den, v Dolních Počernicích, letos bude v souvislostí s vládním nařízením, jen v omezené formě. V prostoru mezi info centrem a knihovnou budou pro děti připraveny soutěže. Všechny děti, které splní úkoly, dostanou odměnu.
Web: praha-dolnipocernice.cz


Den dětí na pětce
Kdy: 31. 5. 2020 od 14.00 do 19.00
Kde: Radlická - kulturní sportovna, Za Ženskými domovy 125/5, Praha 5
Info: Děti se mohou těšit na písničkovou revue Myš&Maš, jógohrátky, skákací hrad a promítání filmu Čtyřlístek. Veškeré aktivity budou podléhat aktuálním epidemiologickým opatřením, včetně maximálního počtu osob na akci. Prvních 50 návštěvníků získává občerstvení zdarma.
Web: www.praha5.cz


Dětský den na Dobešce
Kdy: 31. 5. 2020 od 16.00 - 18.00
Kde: Dobeška, Jasná I 6, Praha 4
Info: Tradiční dětský den na Dobešce nabízí pohádkový kabaret Terezie Palkové
a zajímavý venkovní program, který startuje od 17.00 na na hřišti a v lese.
FB: www.facebook.com/events/695213874599569


Den dětí s Klubem Klamovka
Kdy: 1.6. 2020 od 15.00 do 18.00
Kde: Areál Klubu Klamovka a park
Info: Na svátek dětí je v Klubu Klamovka připraven zajímavý herní a soutěžní program i tvořivá dílna. Od 16.00 se bude konat dětské divadelní představení. Program probíhá v přilehlém parku Klubu Klamovka a na děti v něm čeká od 15.00 stezka plná zábavných úkolů, v 16.00 začíná venkovní divadlo, které v případě nepříznivého počasí proběhne v sále. Občerstvení bude k dispozici vkavárně na dvorku. Celá akce je zdarma a není nutné rezervovat si místo.
Web: www.ddmpraha.cz


Rodinný dětský den
Kdy: 7.6. 2020 od 14.00 do 18.00
Kde: Zahrada Hotelu Duo, Teplická 492, Praha 9
Info: Rodinný dětský den se uskuteční v neděli 7. června od 14:00 na zahradě u Hotelu Duo. Pro děti i jejich rodiče je připraven zábavný program, výborné jídlo a pití.Vstup je zdarma.
FB: https://www.facebook.com/events/2689276898016520/